למי שלא יודע ומתגעגע לפוסט הבא, יש לנו עמוד פייסבוק! (וגם באנגלית, עמוד שזקוק למישהו/י שדוברת אנגלית כשפת אם ע״מ שי/תֶתפעל אותו). בעמוד הזה תוכלו להתעדכן כל הזמן בחדשות חמות שעיקרן טיפוגרפיה עברית.
ועכשיו למשהו שונה לגמרי: הגעתי לידי הבנה שאם היה אפשר לשלם במכולת עם אותיות, הייתי מיליארדר. מצד שמאל תמצאו כפתור צהוב, ביישן כזה 🙂 הלשכה מצריכה אינספור שעות עבודה, על מנת שאוכל להמשיך לכתוב לכם פוסטים מגניבים, לפרסם חידושים, ולעזור לפתח את הטיפוגרפיה העברית. ככל שאוכל לממן את עצמי יותר בעזרתכם, אוכל לתת לכם יותר. אודה לכם אם תזרקו עלי איזה דינאר או שתיים. אוהב, ירונימוס.
כתבה של יובל סער על המעצב פסח עיר-שי (הכותב טוען שעיר-שי עיצב את הגופן ״חיים״)
נוטריקון, הבלוג של אלי שטרן (קדם מכירות פומביות) העוסק בספרים וכתבים עבריים עתיקים.
״בואו נדבר על מיתוג״ – הבלוג של רן סגל
מיתוג ערים ומדינות – הבלוג של אייל צאום
נוֹשָׁנוֹת – פכים קטנים ועניינים שונים מתוך כתבים ישנים. מאת אורי רוזנברג (תודה סוניה אוליצקי)
בן נתן מ״הפונטיה״ הוציא את ״קואופרטיב״
ומאפשר לרכוש גם את ״שבתאי״, שבהשראתו עיצב גם את ״ימים ולילות״.
מארדוק – גופן עברי חדש מאת ענבר קסבי
MARDUK is a Hebrew font I designed in my 4th year. It's inspired by cuneiform writing, a font from the dead sea scrolls, and the band Mastodons' logo. The typeface is named after my father, Mordehay.
פיקסל פרפקט – חוזה ריטיינר מול לקוחות
״הבוגרים״ – תקשורת חזותית בבצלאל 2014
שניים של אאא
עודד בן-יהודה כתב על תערוכת הבוגרים של בצלאל
הערה – זה נורא מעצבן כשלוחצים על ת׳אמבנייל בעמוד הראשי. אמנם מגיעים לסטודנט שעשה אותו, אבל אי אפשר לראות את העבודה עצמה (למשל כשלחצתי על הפוסטר הטיפוגרפי הכחול מצד ימין). הלו, מה עם אמת בפרסום?
מישל ד׳אנסטסיו שלח ברכת שבת שלום
״המדריך לבוגרים הטריים מבית ספר לעיצוב״ בבלוג של חזקי
אנגלית: באתר קיקסטארטר, אדם לואיס גרין מעצב מחדש את התנ״ך (באנגלית), ולצורך זה גם עיצב גופן לועזי. בהקשר העברי כדאי לשים לב למחקרים הטיפוגרפיים שלו (לצערי יש רק תמונה אחת, והיא מלמעלה), ועל הגופן שיש בו משהו מאוד עברי בפרופורציות. (תודה אורן פייט)
בוגרת ׳בצלאל׳ רעיה עובד עיצבה את הגופן ׳יקינטון׳.
ואחרון חביב:
היי ירונימוס, תודה על הפירגון 🙂
חזקי ואמץ