קטלוג קיץ 2015 של פונטייפ

מה שלומכם חברים?

הרבה זמן שלא עדכנתי, ״החיים עצמם״ דרשו ממני נוכחות יתר.
רציתי להודות לכם על כל האימיילים החמים! ריגשתם אותי כל כך.
לא ידעתי שלנישה הקטנטונת הזו יש כל כך הרבה אוהדים, שלא הבינו מה פירוש הירידה בתפוקה, שעה שהטיפוגרפיה העברית מקבלת כל כך הרבה פנים חדשות ומלהיבות, כמו היוזמה המגניבה ״22 אותיות״ של אופיר שביט מפורום ״טיפוגרפיקס״, שבה מוזמנות מעצבות ומעצבים לעצב אות מתוך האלפבית העברי. כל שבוע הוא אות אחרת, ובקרוב האות ח׳.

קיבלתי שצף של פניות מקוראים נפלאים לחזור לפעילות, ואמנם אני עדיין מתקשה להקדיש את עצמי לרווחת הכלל כפי שעשיתי לפני כן. בנוסף, טיפוגרפיה עושים באהבה או שלא עושים בכלל.
אני עסוק בפרויקט שמכלה את זמני (אבל בתקווה שיעלה יפה).
יש כמה חידושים מעניינים שעומדים בקנה.
כפי שאני תמיד אומר, אם למישהו מכן או מכם מתחשק להצטרף ולהיות עורכ/ת, אני אשמח מאוד, כי הלשכה צריכה להיות עניין משותף וקבוצתי.

בכל מקרה, בשביל לא להשאיר אתכם רעבים לגמרי, נעסוק כעת בקטלוג קיץ 2015 של פונטייפ (גילוי נאות: בשנת 2012 עיצבתי עבורם קטלוג). זה הזמן להוסיף שחברות ומעצבי פונטים אחרים יכולים לשתף את הקטלוגים שלהם דרך הלשכה, ובאופן כללי – אנשים שמקדמים את הטיפוגרפיה העברית ימצאו כאן בית חם.

אם יש לכם חידוש (או יישון) טיפוגרפי פנו אלי במייל, ואני אחזור אליכם כשאוכל. מומלץ להכין את כל החומרים – הויזואליים (קובץ pdf באיכות גבוהה ותמונות ב72 dpi) והכתובים (תיאורים קצרים, מאמרים, קומוניקטים וכו׳), וכך אוכל ״לשגר״ אותם ללשכה בהקדם האפשרי. ככל שהחומרים יותר מוכנים, כך יפורסמו מהר יותר, כי לצערי אין לי המון זמן בימים אלה.

page devider קו הפרדה border

לעניין עצמו: זה הרך הנולד, זמין להורדה.
כמעצב שעבד בחברת פונטייפ בעבר, אני מעדיף שלא לתת ביקורת על הקטלוג (כל סוג של ביקורת). הרגשתי לנכון לצרף כמה צילומים של גופנים שעניינו אותי מתוך הקטלוג, ולתת לכם לשפוט בעצמכם.

קליק ימני בעכבר על התמונה ו״שמור בשם״

new-logo-banner1.png

קטלוג פונטייפ 2015

גופן אבוקדו

2

גופן פריהיסטוריק

3

משקלים חדשים לגופן זרקא

1

פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על קטלוג קיץ 2015 של פונטייפ

  1. אייל הגיב:

    נראה מדהים!!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s